top of page

Cum se ajunge la Chisinau

Sosire pe cale aeriana

Aeroportul International Chisinau, renovat si extins de curand, gazduieste zboruri zilnice din principalele orase europene: Paris, Roma, Frankfurt, Amsterdam, Viena, Lisabona, Praga, Bucuresti, Istambul si altele. Pentru detalii vizitati pagina web a aeroportului. Compania aeriana nationala Air Moldova foloseste pentru zboruri avionul modern Airbus 320. Alte companii aeriene importante sunt Carpatair (zboruri prin Timisoara in Europa), Austrian Airlines (zboruri prin Viena in toata lumea) si Turkish Airlines (zboruri prin Istambul spre Orientul Mijlociu si Asia). Microbuzul 165 circula des in timpul zilei si trece prin centrul orasului, pe langa centrul comercial UNIC; microbuzul se opreste la solicitarea pasagerilor.

Sosirea cu masina

Calatorind cu masina puteti sa veniti in Moldova din Romania sau din Ucraina. Pentru a pregati itinerarul Dvs., vizitati site-ul web www.viamichelin.com.
In general, facand parte din Europa Centrala se recomanda sa traversati Romania, deoarece punctele de trecere a frontierei cu Moldova sunt mari si timpul de asteptare este redus.
Punctele principale de trecere a frontierei sunt dupa cum urmeaza:
Sculeni-Sculeni (Rom.-Mol) cativa km de la orasul Iasi (Romania),
Albita-Leuseni (Rom.-Mol) langa localitatea Husi (Romania),
Oancea-Cahul (Rom-Mol) in apropierea orasului Barlad (Romania),
Criva-Mamaliga (Ucr.-Mol.) la vreo 50 km de Cernauti, Ucraina.
Informatii detaliate despre punctele de trecere a frontierei pot fi gasite pe site-ul web al politiei de frontiera www.border.gov.md

Sosirea cu trenul

Calatoria cu trenul este cel mai putin confortabil mod de a ajunge la Chisinau. Calea ferata din Moldova are foarte putine legaturi internationale cu Europa, cu exceptia trenului ce pleaca zilnic de la Chisinau spre Bucuresti. Alte plecari zilnice sunt spre Kiev si Moscova.
Pentru informatii detaliate despre mersul trenurilor vizitati site-ul caii ferate din Germania www.bahn.de (sectiunea Reiseauskunft-Tickets) sau a garii feroviare din Moldova www.railway.md/schedule/index.htm (site-ul este scris doar in limba rusa).
bottom of page