
Muzeul Național de Istorie a Moldovei
Muzeul Național de Istorie a Moldovei este situat în inima capitalei în strada 31 august 1989. Posedă o colecție de 250.000 de piese, divizată în cinci secțiuni: secțiunea arheologică, artă, istorie și secțiunea evenimentelor comemorative. Nucleul muzeului îl constituie secțiunea arheologică și de istorie antică, istorie medievală, istorie a Basarabiei, istorie contemporană și comorile naționale. Expoziția descoperirilor vechi și medievale descoperite în lcațiile arheologice din Orheiul Vechi are o valoare istorică și culturală excepțională. Pe scara de intrare la Muzeu se află Monumentul Lupa Capitolina, care a fost donat Chișinăului de către municipalitatea Romei în anii 1920, adică în timpul celor douăzeci de ani ai perioadei fasciste italiene, când actuala Republică Moldova era parte integrantă a statului român.
Monumentul Gloriei militare
A fost construit în 1975 în regiunea cimitirului militar cu ocazia sărbătoririia celei de-a 30-a aniversare de la Victoria asupra ocupației fasciste. Monumentul este ridicat în cinstea celor ce şi-au pierdut viețile luptândpentru eliberarea Moldovei şi capitalei ei. În centrul acestei suprafețemari se află o piramidă cu o înălțime de 25 metri, alcătuită din cinci arme simbolice, păzite de garda militară. În 1992 în această zonă a mai fost înălțat un monument, dedicat celor ce şi-au pierdut viețile în războiul din Transnistria.
În anul 2006 Complexul muzeistic a fost reconstruit în totalitate, fiind instalat un gard stilizat. Acesta se află pe strada Pan Halipa în partea de sud a centrului oraşului.
Muzeul Național de Etnografie şi Istorie Naturală
Un muzeu foarte interesant, ideal pentru a fi vizitat de către cei ce doresc să afle toate detaliile şi diversitatea țării fără ca să se deplaseze pe întreg teritoriul țării. Muzeul are o clădire foarte originală.
Program: 10:00 - 19:00 de marți până duminică inclusiv. Adresa: str. M. Kogalniceanu, 82.

Descrivi l'immagine.

Descrivi l'immagine.

Descrivi l'immagine.

Descrivi l'immagine.