top of page

Cartierul Botanica

Grădina Botanică din Chişinău a fost fondată în anul 1950 şi suprafața ei depăşeşte 10 mii m2. În această frumoasă grădină se îngrijesc multe soiuri locale şi exotice de plante şi flori. Adresa: str. Grădina Botanică

Cartierul Buiucani

Parcul “Valea Morilor”
Cu siguranță cel mai mare spațiu verde din oraş, Valea Morilor a fost constituit în anul 1951 şi aici cresc o mare varietate de arbori, inclusiv plopul piramidal canadian, salcia albă, castanul, teiul, pinul negru şi mulți alții. În interiorul parcului se află un teatru de vară numit Teatrul Verde cu o capacitate de 5000 oameni, folosit pentru concertele principale.
Lacul Comsomolist se află în mijlocul parcului şi în timpul verii se pot închiria bărci cu vâsle. Tot pe teritoriul parcului Valea Morilor se află Centrul Internațional de Expoziții Moldexpo.
Aici se află monumentul lui Lenin. Până în 1992 acest monument se afla pe Piața Marii Adunări Naționale, în fața Guvernului, vizavi de Arcul de Triumf.

Cartierul Riscani

Traversând bulevardul Renaşterii spre podul ce trece peste râul Bâc, sosim în cartierul Râşcani.
Peste câteva sute de metri după pod se află Circul de Stat, construit în anul 1981. Are un plan rotund şi o capacitate de 1900 spectatori.
Diametrul arenei interne este de 13 metri. Interiorul este decorat cu motive de circ sculptate.
bottom of page